Reklama

Reklama

Áno, šéfe!

(pořad)
Reality-TV
Slovensko, 2011, 50 min

Obsahy(1)

50 horúcich minút plných dobrých aj zlých jedál, čašníkov i flákačov, kuchynských tajomstiev... Ktorej reštaurácii pomôže legenda medzi šéfkuchármi Jaro Žídek ako prvej? Kto dostane vytúženú nálepku s jednou prípadne viacerými hviezdami? (oficiální text distributora)

Recenze (80)

frxXx

všechny recenze uživatele

pán Židek nieje len skvelý kuchár ale aj manažér. Dokáže nakopnuť ľudí, usmerniť ich a má aj skvelé nápady. Je niekedy smutné vidieť ako na slovensku rozmýšľa drobný podnikateľ a zákazník. Momentálne asi jedina televízna relácia ktorá ma baví a ktorú sledujem. Dúfam že trochu pootvorí oči slovenkým reštauratérom. Mne už otvorila, keď si niekam sadnem nehladám hňeď podľa ceny pizzu alebo vyprážaný rezeň :). Radšej si za kvlaitu priplatíť ako dať "hovno" málo.:) ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nebudu to nějak rozpitvávat a hned na začátek řeknu, že slovenská verze Ano šéfe se mi prostě líbí. Je příjemné vidět, že koncept je pojat¨ trochu jinak a velkou zásluhu na tom má samotný šéf Jaroslav Židek, který je mimochodem opravdový sympaťák. Pohlreicha jakožto českého šéfa mám rád, ale co mi na něm osobně vadilo, byla občas až přemrštěná teatrálnost a to, že se snažil ve velké míře z každého dílu udělat show. Za to ale mohla z velké části produkce, která vybírala občas až obskurní restaurace snad jenom pro to aby šéfa nasrala a měla co ukazovat. Nebyl to špatný koncept, ale občas se tak odpoutával od důležitějších témat. To nic nemění na tom, že i česká verze je jedním z nejlepších reality pořadů, které na české televizi kdy běžely. Vraťme se ale zpět, velké plus ode mě slovenská verze získává i tím, že se šéf nezaměřuje jenom na kuchyni, ale snaží se nastínit celkový nový koncept restaurace, ale je schopen se pořádně opřít i o obsluhu. Aniž bych chtěl shazovat českou verzi připouštím, že pan Žídek má rozhodně zajímavé motivační metody, nesnaží se vydobýt výsledek silou případně řevem, ale dělá víceméně rádce a i když se mu něco nelíbí podá to poklidnou formou, která na lidi zapůsobí natolik až je jim to nepříjemné. Jsem zvědav jak dlouho si šéf udrží vážnou tvář než někde opravdu vybouchne. Každopádně za mě osobně palec nahoru, slovenská verze se mi líbí minimálně stejně jako ta česká a nevidím jediný důvod proč nesledovat dál. Poznámkou na konec budiž informace, že hodnotím po prvních TŘECH dílech, takže se kvalita může ještě rapidně změnit a tudíž mé hodnocení je třeba brát s respektem. EDIT: Tak kvalitu si to drží i v dílech dalších (dokoukaná celá první série). Možná bych ale jednu připomínku přeci jenom měl, podle mého názoru je pan Žídek poměrně měkký co se konečného hodnocení týče (a tím myslím opravdu měkký), některým restauracím které dostaly hvězdy třeba dvě by takový Pohlreich nedal vůbec nic (a ani ja ne :-D), ale je to jenom můj názor. ()

Reklama

ToxicAli 

všechny recenze uživatele

Slovenská verze pořadu není svým konceptem o mnoho horší než česká. Jaroslav Žídek má jiný přístup k lidem než Pohlreich. Mě se nicméně tento přístup nelíbí. Tváří se mnohem mileji, nicméně si myslím, že je to jen určitá póza, aby ho lidi nepřirovnávali k zmiňovanému Zdeňku Pohlreichovi. Dále mi vadí, že hvězdy rozdává jak na běžícím pásu i restauracím, co si to dle mého mínění nezasloužily a celkově dělá menší show, tož je u svým způsobem zábavného pořadu rozhodně chyba. ()

Yelush 

všechny recenze uživatele

Oveľa lepšia verzia ako s blbom -doprdele ty vole- Polreichom. Jarda je sympatickejší, kultivovanejší, ale samozrejme vie aj zatlačiť na pílu a poriadne "zjazdiť" ak je to nutné a hlavne to nerobí nasilu a za každú cenu ako jeho český kolega, len aby robil show. Oproti českej verzii sú Jardove rady komplexnejšie, vie nastaviť smerovanie reštaurácie, poradiť jedlá aj jedálny lístok, venuje sa aj obsluhe či vínam a oveľa viacej ako Polreich varí, takže môžeme vidieť majstra pri práci, čo určite pomáha divákom aj samotným kuchárom. Naproti tomu magor sa zvyčajne len oprie o pult a gúľa očami. Veľká škoda, že sa program skončil, pretože "nebíčko v papuľke" čo je nový program Jardu na STV, už podľa môjho názoru nedosahuje kvalít Áno, šéfe!, aj keď samozrejme netvrdím, že koncept na STV je zlý. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Plešoun jako plešoun, vraveli si bratia vo slovenskej televízii, a možno aj tento Žídok bude lacnejší, ako ten kokot čehúnsky, henten oný Polerajch, alebo ako sa volá, do frasa! A angažovali si jiného čehúna, aby jim tam u nich, na krásnom zelenom Slovensku čistil díže a vymetal pekáče a tu a tam i něco uvařil. Jenže ono je to přeci jen o něčem jiném. Říct 100x za minutu piča umí říct i podprůměrný ostravak, 100x za minutu vole i podprůměrný pražák a uklohnit špagety karbonára i podprůměrný kretén. Ale charisma, šmrnc a rozhled v národních blafech, to už bude asi jiná. Pohreich vaří českou kuchyni v Čechách, Žídek z té slovenské zná tak akorát halušky s bryndzou a možná živáňskou. A to je chyba ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Jako první na 3 hvězdičky dosáhla restaurace a steak house Chilli v Galantě. (DexMASTER094)
  • První na pozměněných 5 hvězdiček dosáhla pouze školská jedáleň ZŠ a MŠ Grösslingova - Bratislava z úplně posledního dílu. (DexMASTER094)
  • Jaroslav Žídek několikrát v pořad uvedl, že nenávidí kamery a že mu dělá problém se s nimi v kuchyni sžít. V několika dílech pak opravdu nehraně kameramanům vyhrožuje, ať se mu nepletou do cesty. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama