Reklama

Reklama

Áno, šéfe!

(pořad)
Reality-TV
Slovensko, 2011, 50 min

Obsahy(1)

50 horúcich minút plných dobrých aj zlých jedál, čašníkov i flákačov, kuchynských tajomstiev... Ktorej reštaurácii pomôže legenda medzi šéfkuchármi Jaro Žídek ako prvej? Kto dostane vytúženú nálepku s jednou prípadne viacerými hviezdami? (oficiální text distributora)

Recenze (80)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nebudu to nějak rozpitvávat a hned na začátek řeknu, že slovenská verze Ano šéfe se mi prostě líbí. Je příjemné vidět, že koncept je pojat¨ trochu jinak a velkou zásluhu na tom má samotný šéf Jaroslav Židek, který je mimochodem opravdový sympaťák. Pohlreicha jakožto českého šéfa mám rád, ale co mi na něm osobně vadilo, byla občas až přemrštěná teatrálnost a to, že se snažil ve velké míře z každého dílu udělat show. Za to ale mohla z velké části produkce, která vybírala občas až obskurní restaurace snad jenom pro to aby šéfa nasrala a měla co ukazovat. Nebyl to špatný koncept, ale občas se tak odpoutával od důležitějších témat. To nic nemění na tom, že i česká verze je jedním z nejlepších reality pořadů, které na české televizi kdy běžely. Vraťme se ale zpět, velké plus ode mě slovenská verze získává i tím, že se šéf nezaměřuje jenom na kuchyni, ale snaží se nastínit celkový nový koncept restaurace, ale je schopen se pořádně opřít i o obsluhu. Aniž bych chtěl shazovat českou verzi připouštím, že pan Žídek má rozhodně zajímavé motivační metody, nesnaží se vydobýt výsledek silou případně řevem, ale dělá víceméně rádce a i když se mu něco nelíbí podá to poklidnou formou, která na lidi zapůsobí natolik až je jim to nepříjemné. Jsem zvědav jak dlouho si šéf udrží vážnou tvář než někde opravdu vybouchne. Každopádně za mě osobně palec nahoru, slovenská verze se mi líbí minimálně stejně jako ta česká a nevidím jediný důvod proč nesledovat dál. Poznámkou na konec budiž informace, že hodnotím po prvních TŘECH dílech, takže se kvalita může ještě rapidně změnit a tudíž mé hodnocení je třeba brát s respektem. EDIT: Tak kvalitu si to drží i v dílech dalších (dokoukaná celá první série). Možná bych ale jednu připomínku přeci jenom měl, podle mého názoru je pan Žídek poměrně měkký co se konečného hodnocení týče (a tím myslím opravdu měkký), některým restauracím které dostaly hvězdy třeba dvě by takový Pohlreich nedal vůbec nic (a ani ja ne :-D), ale je to jenom můj názor. ()

Yelush 

všechny recenze uživatele

Oveľa lepšia verzia ako s blbom -doprdele ty vole- Polreichom. Jarda je sympatickejší, kultivovanejší, ale samozrejme vie aj zatlačiť na pílu a poriadne "zjazdiť" ak je to nutné a hlavne to nerobí nasilu a za každú cenu ako jeho český kolega, len aby robil show. Oproti českej verzii sú Jardove rady komplexnejšie, vie nastaviť smerovanie reštaurácie, poradiť jedlá aj jedálny lístok, venuje sa aj obsluhe či vínam a oveľa viacej ako Polreich varí, takže môžeme vidieť majstra pri práci, čo určite pomáha divákom aj samotným kuchárom. Naproti tomu magor sa zvyčajne len oprie o pult a gúľa očami. Veľká škoda, že sa program skončil, pretože "nebíčko v papuľke" čo je nový program Jardu na STV, už podľa môjho názoru nedosahuje kvalít Áno, šéfe!, aj keď samozrejme netvrdím, že koncept na STV je zlý. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Porovnání s miláčkem národa Zdeňkem Pohlreichem se Jaro Žídek nevyhne i kdyby se rozkrájel tím nejostřejším nožem co má ve své kuchyni. A ač si oba jmenovaní po stránce kuchařské nejsou nic dlužni, Pohlreichovo televizní charisma se „slovenskému“ šéfovy bohužel nedostává a ani geniální hlášky tipu „buchty s mákem šťouraný ptákem“ z jeho úst nezasahují terč na těch správných místech. Přesto držím panu Žídkovy všechny palce, kterých se mi dostává, protože i přes fakt, že zatím vše co stačil předvést, vyznívá jako nepovedené kopie šéfa Zdeňka, působí jako velký sympaťák. ()

frxXx

všechny recenze uživatele

pán Židek nieje len skvelý kuchár ale aj manažér. Dokáže nakopnuť ľudí, usmerniť ich a má aj skvelé nápady. Je niekedy smutné vidieť ako na slovensku rozmýšľa drobný podnikateľ a zákazník. Momentálne asi jedina televízna relácia ktorá ma baví a ktorú sledujem. Dúfam že trochu pootvorí oči slovenkým reštauratérom. Mne už otvorila, keď si niekam sadnem nehladám hňeď podľa ceny pizzu alebo vyprážaný rezeň :). Radšej si za kvlaitu priplatíť ako dať "hovno" málo.:) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi páči, že tu nejde o nejakú lacnú šou, ale ide tu skôr o rady a pozdvihnutie prevádzok do ziskovosti, do kvality a dobrého fungovania. Jaroslav Žídek je veľký odborník a skvelý kuchár, ktorý naozaj vedel nájsť problém a vedel to dať najavo. Tu sa jednoducho berie ohľad na celkový stav prevádzok. Zlepšuje sa rôznymi nápadmi, tematikami. V priebehu krátkej doby sa snaží o čo najväčšiu pomoc od kuchyne po obsluhu, na Michelinove hviezdy to síce nikdy nebolo, ale pomoc bola vidieť. Veľmi som si obľúbil tento program, ktorý sa tak ako česká verzia podobá, teda je skôr totožný s americkými predlohami, ale tu je to vedené ozaj normálne a ozaj s manažérskymi schopnosťami k nejakým reálnym výsledkom a poučeniam. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Jaroslav Žídek několikrát v pořad uvedl, že nenávidí kamery a že mu dělá problém se s nimi v kuchyni sžít. V několika dílech pak opravdu nehraně kameramanům vyhrožuje, ať se mu nepletou do cesty. (DexMASTER094)
  • Jako první na 3 hvězdičky dosáhla restaurace a steak house Chilli v Galantě. (DexMASTER094)
  • První na pozměněných 5 hvězdiček dosáhla pouze školská jedáleň ZŠ a MŠ Grösslingova - Bratislava z úplně posledního dílu. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama