Reklama

Reklama

Superšéf 24 hodin do pekla a zpět

(pořad)
Rozhovor
Reality-TV
Česko, 2020, 4x55 min

Obsahy(1)

Zdeněk Pohlreich se vrací ve velkém stylu! Zdeněk během neuvěřitelných 24 hodin podává pomocnou ruku restauracím, které už neví, kudy kam. Vyvede Zdeněk žalostný podnik doslova z pekla? (TV Prima)

Videa (1)

Rozhovor

Recenze (113)

Honzek 

všechny recenze uživatele

No už mě z těch keců tady kolem bolí břicho od smíchu, tak si dovolím něco přihodit do kotle. Pořad je točen tak, že je na místě štáb který dělá že točí něco úplně jiného, rozestaví kamery a točí chod restaurace aniž by to někoho trklo (pojem skrytá kamera pak nemusí nutně znamenat "schovaná"). Mezitím přijede Zdenda, kterého začnou natáčet (spolu s chodem restaurace, kuchyně, hosty, atd.). Jakmile se Zdenál odhalí, štáb se odhalí taky a začne natáčet regulérního Superšéfa. Proto to celé může působit jako fraška, je to jednoduché a pokud se člověk nezamyslí prostě hodí odpad a jde do prdele. Abych nezapomenul, svou roli tam samozřejmě hraje také střih mezi fake štábem a Šéfoštábem. Netuším proč by se měl Zdeněk převlékat a marnit tak svůj čas aby vypadal jako debil kdyby tam prostě mohl napochodovat. Reakce personálu a lidí kolem by museli být opravdu výtečné herecké výkony kdyby o celé věci věděli (zvláště u dílu kde je šéf převlečen za starou bábu, tam by se všichni museli na počkání nahned smát, speciálně servírka která ho obsluhovala). Stačí sledovat jejich chování před a po odhalení a věřte mi, tak dobří herci nejsou. Samozřejmě tam musí existovat dohoda o tom že pustěj do éteru tu špínu z kuchyně a chodu hospody výměnou za to že jim poladí prostory. Sleduji tento formát několik sérií od Gordona kde je vše výše napsané vysvětleno a Prima dělá přesnou kopii. Jen mě udivuje kolik lidí píše že je vše předem domluvené, že to je fake atd. aniž by se byť maličko zamysleli nebo sledovali dění. Holt se tento pořad nehodí pro ČR. Škoda. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Pohlreich v X rozhovorech, proč nepokračoval úspěšný formát Ano, šéfe!: „Už se cítím unavený – přestává to mít smysl – a bla bla bla a bla bla bla“. Takže se převléknu za Rakosníčka, kolem mne bude tancovat televizní štáb a všichni se budeme tvářit, že nikdo neví, že jsem to já. Chápu, že původní pořad už přestával pozbývat na platnosti a sledovanost klesala. Chápu, že náš nejznámější šéfkuchař léty spadl do závislosti na televizní obrazovce. Ale tohle je hodně špatné ochotnické divadlo a já si raději dám „kluka s kamením nebo řetízek z druhého hrníčku“. ()

Reklama

Heyyy 

všechny recenze uživatele

Dala jsem po prvním dílu 2*, ale nalijme si čistého vína, ono to je spíš na 1*. Reklama kam se podíváš, v jednom díle se mluví o úvěru od KB,v dalším o mobilní aplikaci od KB... Zaprodanost totál, s původními díly to nemá nic společného, za 24 hodin nestihne téměř nic, uvaří se pár jídel na ukázku, předělají hospodu, majitel nemusí ani hnout brvou, jen pasivně čumí a kejve, v chrudimském díle jsem měla navíc pocit, že ani nemá snahu něco zlepšit, že si myslí, že je vše v pořádku tak jak je, kromě výdělku. Celé mi to připomíná Jak se staví sen, jen v hospodě a ne v bytovce... Hosté u stolu komparz, nevím jak je jinak možné, ze byli před pár týdny účastníky Prostřena... A to že se Pohlreich nevrací na místo činu taky hodně chybí. Za mě zklamání. ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

Zdéňa je prostě gastronomický polobůh. Ale ten formát co to jako je? 24 hodin, půlené obrazovky alá kefír Sutherland. To frčelo v době, kdy dvojčata ještě stály. Jak já bych chtěl staré dobré Ano Šéfe. Ale za ty hlášky to stojí: visí to jako šourek nemocného bernardýna, kydáš to tam jak v lékárně :D ach jo prostě klasika. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dost nuda. A fakt z toho čouhá, jak majitelé ani personál vážně vůbec, ale fakt vůbec "nevěděli", co bude následovat a proč se tam natáčí. Kecy v kleci. Celé to vypadá, jako že kámoš potřeboval udělat reklamu, vybavit kuchyni novými spotřebiči a předělat interiér. "Hele, vy se schválně budete jako hádat, my vás představíme jako idioty neschopné upéct pizzu bez tuku, ha ha, dobré, ne?, posypete si hlavu popelem a my vám to tam pak celé předěláme za peníze televize a sponzorů. Hlavně jako dělejte, jak jste straašně překvapení - až mě jako uvidíte bez převleku, ha ha, jak jsme to hezky předělali (jako bychom s vámi ty plány rekonstrukce dva měsíce předtím neprobírali) a tak, jo, Tak jedeme, klapka..." --- EDIT: Tak jsem zkouknul originál s Gordonem Ramsayem, pár dílů, a je to nebe a dudy. Česká verze je jen bezduchá překopírovaná otročina bez nuancí. Tam, kde Gordon otevřeně přiznává natáčení, u nás si hrajeme na skryté kamery. Tam, kde do restaurace přijde slavná osobnost, aby na sebe strhla pozornost, zatímco Gordon někde v jednoduchém převleku pojídá v partičce třeba hasičů, u nás se žádné slavné osobnosti strhávající na sebe pozornost moc nekonají. Ta, kde se Gordon demaskuje přímo na place, leze Pohlreich si sundat masku na hajzl. Tam, kde vidíme a máme obrazově a textem a terčíkem jasně dané, proč je jídlo špatné (a nejen jídlo), se v české verzi omezí na vágní buď kecy, nebo jeden terčík o ničem. A když Gordon ukazuje před kamionem na obří televizi, co vše je v restauraci špatně, jsou to fakt konkrétní věci jak personál chlastá na pracovišti, v ledničce je zmražené grilované maso, za digestoří jsou koudele prachu, majitelé netuší, jak zapnout počítač apod. Pohlreich se omezí na ukázku pár lidí, kteří řeknou, že restauraci neznají, maximálně že jsou jídla drahá. Ramsay se snaží taky zaměřit na nefungující vztahy v podniku, což od Pohlreicha žádnou psychologii čekat nemůžeme, a navíc se po třech měsících se štábem vrací zjistit, kam se to skutečně pohnulo (a ne že si sami majitelé nahrají reklamní selfíčko). ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • „Superšéf je živější, má rychlý střih. Je to takový lehce hektičtější, ale divácky zajímavější,“ uvedl Zdeněk Pohlreich. (SONY_)

Reklama

Reklama