Režie:
Daniel CohenKamera:
Robert FraisseHudba:
Nicola PiovaniHrají:
Jean Reno, Michaël Youn, Raphaëlle Agogué, Julien Boisselier, Salomé Stévenin, Pierre Vernier, Geneviève Casile, Serge Larivière, Issa Doumbia, Bun-hay Mean (více)Obsahy(2)
Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)
(více)Videa (3)
Recenze (202)
Taká pohodová oddychovka o kuchároch a reštaurácii. Ničím neoslní, ale ani neurazí. Očakával som, že to bude o čosi viac zábavné, ale tých dobrých hlášok bolo naozaj pramálo. Dej viacmenej predvídateľný, akurát možno v inšom prevedení a s inou následnosťou. Ale fajn, proste film, pri ktorom nebolo treba vôbec premýšľať a človek si pri tom aj dobre oddýchol. Inka tá molekulárna gastronómia je strašná blbosť, dúfam že nikdy tradičné kulinárske špeciality nebude nahradené touto absurditou... ()
Slabucke slabucke... Ide o priemernu az podpriemernu zalezitost v ramci francuzskej komedie, ktora je neoriginalna a nevtipna. Za cely cas som sa zasmial raz aj to z donutenia, kedze som si povedal, ze aspon raz sa zasmiat musim. Reno odvadza solidny standard tak ako vzdy, ale nestaci to. Velmi predvidatelne a na francuzsko velmi nevtipne. Nebyt Rena idem o hviezdu nizsie, ale kedze som tohto "Galskeho Neesona" mal vzdy rad, tak budem stedry. Za mna 40% ()
Vaření a filmy, to je pro mě úžasná kombinace, která mě vždy potěší. Filmy s tematikou vaření a honění hvězdiček mají sice všechny stejnou šablonu, velmi podobný scénář a řadu klišé, ale mě přese vše baví. A v tomto případě jsem se bavil srdečně, smál jsem se i plakal a jsem tak nějak naměkko. Výborná zábava, ústřední dvojici to klape, Julien Boisselier je dokonale slizký a krásné Francouzky ve vedlejších rolí tomu dodávají ten správný francouzský esprit. Kde jinde by měly vznikat filmy o vaření než ve Francii nebo Španělsku. Příště San Sebastian prosím! ()
Zde není co tak rozepisovat. Francouzská produkce nám předvádí lehčí komediální jednohubku, která vám zpříjemní nějakou tu chvíli nudy. Čeká na vás příjemné herecké obsazení, které vás bude provázet po celou dobu. V jednom Vás zklamu i přes všechny tyto klady se na film budete po druhé dívat už s obtížemi, ale pokud máte rádi seriály a pořady o vaření, tak budete potěšeni. ODDECH!!! ()
Možná jsem byla tak natěšená, že jsem z filmu pak byla až trochu zklamaná. Námět je zajímavý a prostředí restaurací (navíc těch francouzských) je jako stvořené pro komedie, které můžou pořádně zahřát u srdce a poškádlit naše chuťové pohárky a oči. Ale tady se tak moc nedělo. Ani linka lásky mě moc nenadchla. Možná mi trochu vadilo, jakého ze sebe Michael Youn dělal šaška, až chvílemi působil jako padlý na hlavu, takže jsem mu jeho ambice dostat se do nějaké dobré kuchyně bohužel nevěřila. Ani to nebylo tak vtipné, jak by mohlo. ()
Galerie (45)
Zajímavosti (5)
- Režisér Daniel Cohen si chtěl původně ve filmu i zahrát. Na radu producentky však od tohoto záměru raději upustil. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)
- Michaël Youn musel kvůli natáčení absolvovat kurzy vaření. Jeanu Renovi naopak stačila jen návštěva kuchařské školy Alaina Ducasseho, aby se naučil, jak se kuchaři pohybují, jaká mají gesta a jak se k vaření staví. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)
- Premiéra snímku proběhla na festivalu Berlinale 2012. (Krissty)
Reklama