Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (305)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

I když Funes byl po infarktu, dokázal natočit co do mimiky a obličejových grimas úplně stejnou komiku jako dříve. Ubylo jen fyzických výkonů / běhání po schodech nahoru -dolu , atd./ , což kvalitu filmu nikterak nesnižuje. Film jehož hlavní téma je jídlo je u mě velmi oblíben, když k tomu připočtu skvělou zábavu, je na 4* zaděláno. Vybaví si, ale někdo co si Funes ve filmu vybral? Zda křidýlko nebo stehýnko ? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Legendární francouzská komedie vaří nepoživatelnou krmi, ze které nesmrtelný Louis de Funés udělá delikatesu. Jeho perfektní cit pro groteskní komiku se výborně pojí se skvělou režií Clauda Zidiho v jeden celistvý celek. Film sice nemá přímo úchvatnou zápletku, ale dokáže čerpat z možností, které jsou k dispozici. Spousta originálních gagů v neodolatelně originálním provedení mistra francouzské komedie. V gastronomickém světě je tahle komedie tím nejlepším v tom případě, že vám jídlo z restaurací zrovna nechutná. De Funés na to dohlédne osobně, aby vám zase chutnalo. 80% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Tahle Funésovka je ztřeštěná až ad absurdum. Zprvu jsem si nemohl zvyknout na totálně bláznivé situace, ale brzy jsem jim přišel na chuť a už se jen nechal unášet palbou haluzových scének v rychlém sledu za sebou. Finální pointa mě rozsekala!! :D A taky mě dostávala překrásná, téměř dětská tvářička Ann Zacharias, je velká škoda, že ji film nevyužil mnohem více. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nápad a zápletka nejsou špatné a Funés je tady v roli tradičně cholerického, ale chytrého chlapíka, který to pitvoření nepřehání. Pro mě jako potravináře lépe funguje ta druhá polovina filmu, kde se už tehdy poukazuje na náhražky a automatizaci, ale hlavně na všeovládající korporace. Tenkrát to tvůrcům přišlo tak absurdní, že to prezentovali skoro jako sci-fi... . Z filmů Funése, považuji tento za jeden z těch lepších. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně trochu zklamání, zřejmě z důvodu přílišných očekávání. Komedie spíše úsměvná než vyvolávající výbuchy smíchu. Nenašel jsem tentokrát tu lehkost francouzských veseloher, zde nejspíš na úkor propracovanější (leč trochu vyumělkované) dramatické stránky. Takže ani křidýlko, ani stehýnko. 60% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Pierre Richard o svojom odmietnutí hrať v tomto filme povedal viac v rozhovore z roku 2005: "Bol som sklamaný zo svojej úlohy. Cítil som, že keby som ju prijal, tak by som sa cítil, ako keby som chodil každý deň do fabriky. A Boh vie, že som chcel pracovať s de Funèsom! Ale ak pre mňa rola nič neznamená, nemôžem ju vziať, aj keď je to obrovský komerčný trhák." (Arsenal83)
  • Z jídel, která se ve filmu objeví, Louis de Funès (Charles Duchemin) nesnědl prakticky žádné. Protože byl po infarktu, měl nařízenou přísnou dietu, kterou velice zodpovědně dodržoval i během natáčení tohoto filmu. Ve scéně v italské restauraci, kde hlavní hrdinové jedí hovězí steaky Rossini, Funès ve skutečnosti snědl jenom malý kousek chleba namočený v omáčce. Naopak Coluche (Gérard Duchemin) během natáčení této scény spořádal tři tyto obrovské steaky, a poté ještě v zákulisí tři rýžové nákypy. (Michel90)
  • V roku 1976 videlo film v kinách vo Francúzsku skoro 6 miliónov ľudí, čím sa stal najnavštevovanejším a najzarábajúcejším francúzskym filmom roka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno