Reklama

Reklama

Peklo na talíři

(pořad)

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)

Recenze (174)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ano, stačilo by říct: "Lidé čtěte" a lidé začnou číst údaje na obalech a přemýšlet. Jenže pak přijdou lidé, jací opravdu jsou, a vyvstane sladká pravda, že i takhle prostou skutečnost je třeba opakovat 500x, ukázat na stovce konkrétních příkladů a pak až se dočkat toho, že pochopí i někteří inteligenčně zdrženliví. Přitom je to tak jednoduché. Jezte jen to, co umíte pojmenovat. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Vaňka, flíčka, či karikaturu na medvídka mývala, jak je libo, mám celkem rád a s jeho názory se ztotožňuji, taky kdo by chtěl žrát hovno obalené v nekvalitním cukru a ještě šizené na gramáži, ne? Ovšem za jeho hysterické stahy mimických svalů a excentrické výkřiky hodné Horsta Fuchse, doprovázející mnohdy očividné a tedy nepřekvapující sdělení, musím s michelinem dolů. Za výraz ŠMAKULÁDA, ze kterého mi na svalu prdelním naskakují puchýře jak filcky a filcky jak motokáry, jsem nucen Vaňka zkrátit ještě o druhou mišelinku a to i přesto, že facku, vyhánějící z rypáku pavouky na lyžích, by zasloužili především výrobci a jiní vychcánci, kteří si nás pletou se silážní jámou a kontejnerem na netříděný odpad. Zkrátka mě nenapadlo, že se amarounů dožiji v reálném životě, takže se stylovým kruci prdel a do psích náušnic loučím a těším se na shledanou u žrádla k žrádlu. ()

Reklama

Košoun 

všechny recenze uživatele

Je jedno kdo to dělá, je jedno jak to dělá, je jedno proč to dělá. Ale důležité je, že to dělá. Je potřeba upozornit na to, že špagety za 10 kaček se nedaj jíst, že bujóny jsou sračky, že na Éčka je potřeba si dávat pozor, že ledový čaje jsou přeslazený sračky.............. Pokaždý, když vidím v obchodě někoho, kdo si čte složení produktu, mám radost a vzpomenu si i na pana Vaňka a říkám si, že jeho pořad má snad smysl. Někdy by neškodilo více komplexních informací či přesnější údaje, ale jako "příručka pro začátečníky" nebo takový "rozcestník" poslouží dobře. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Na tomto pořadu je nejlepší jeho délka. Je v něm řečeno vše a stručně. Díky něj si opravdu čtu, co si kupuji. Navíc Roman Vaněk je perfektní řečník a dokáže to skvěle podat. Je dobré vědět, co jíme a pijeme. Dokonce, jak se máme chovat k číšníkům a servírkám a naopak. I když, to už jsme měli vědět dávno..:-). Díky němu jsme si to pouze mohli připomenout. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Pořad, který je alespoň částečným přínosem. Díky tomuto pořadu jsem se dozvěděl celou škálu věcí, kterou jsem doposud o potravinách nevěděl. A musím říct, že od doby, co to sleduji, se v supermarketech opravdu dívám co nakupuji, protože tomu co mi pan Vaněk ukázal, jsem leckdy až nemohl uvěřit! Pořad není dlouhý, ale výstižný, a pro každého přínosný. 100% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení pořadu probíhalo v Pražském kulinářském institutu na Suchdole. (janekrubes)
  • Mezi nejsledovanější epizody prvních dvou řad patří díly o křehčeném mase, olivovém oleji či předraženém nádobí. Tyto epizody měli v roce 2013 na dva miliony shlédnutí. (gogos)
  • Pořad získal cenu studentské poroty na Life Sciences Film Festivalu 2012. (gogos)

Reklama

Reklama