Reklama

Reklama

Peklo na talíři

(pořad)

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)

Recenze (174)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Tento pořad by se měl vysílat v nezenzurované verzi na všech kanálech každý den minimálně ve 3 časových dobách, aby si lidi konečně uvědomily že špekáček z LIDLU a nebo párek z PENNY stojí sice " pár " korun, ale právě těch " pár " kaček je rozdíl mezi kvalitou a kvantitou. Sleduju tento pořad už několik týdnů. Osobně jsem už dávno přesedlal z párkorunových špekbuřtů ze soji, na kvalitní - i když držšší - pracně udělané a kvalitně zpracované produkty od místního " prasečího muže " Bohužel doba je taková že přeje vyžírkám a podvodníkům, kteří na tom vydělávají velké peníze ( od doby kdy nám v našem malém 6 000 covém okolí - jsem dědiňák - vyrostly 2 markety pochybné pověsti, bohužel zkrachovaly 2 hokynáři a 2 řezníci. A i ten poslední řezník se podle jeho vlastních slov drží jen tak, tak ) Výborná sonda do dnešního " umnělého " světa, kde kvalita upadá a náhražky vedou na celé čáře. Pokud se lidi nenaučí přemýšlet, tak se nemůžeme divit že se 80% dětí narodí z alergiemi a různými nemocemi. Doplatíme na to časem asi všichni. Je otázka, které jídlo - nebo potraviny celkově - jsou dnes vlastně zdravotně nezávadné. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Pořad, který je alespoň částečným přínosem. Díky tomuto pořadu jsem se dozvěděl celou škálu věcí, kterou jsem doposud o potravinách nevěděl. A musím říct, že od doby, co to sleduji, se v supermarketech opravdu dívám co nakupuji, protože tomu co mi pan Vaněk ukázal, jsem leckdy až nemohl uvěřit! Pořad není dlouhý, ale výstižný, a pro každého přínosný. 100% ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že se našel někdo kdo dokáže škodlivost některých potravin prezentovat tak, že to zaujme masy. Třeba se lidi konečně začnou zajímat o to, co mají na talíři, a ne o to kolik to stojí. Roman Vaněk je jednoduše řečeno lidovej týpek a na takového člověka dají lidi víc než na sebelepšího dietologa, který sype Éčka z rukávu, aniž by ale uměl zároveň pobavit nebo to podat srozumitelně. Myslím, že pro tenhle druh masové osvěty je Vaněk rozhodně ten pravej. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Občas to zavání trochou manipulace s divákem, na druhou stranu je třeba si jasně uvědomit, co všechno ukazují, že pozřeme za sračky, resp, kolik jsme si ochotni připlatit za porci neskutečného hnusu vypiplaného pomocí chemie. To vše dokazuje jistý pan Vaněk z Českého kulinářského institutu v stručném, za to přehledném, pořadu. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ano, stačilo by říct: "Lidé čtěte" a lidé začnou číst údaje na obalech a přemýšlet. Jenže pak přijdou lidé, jací opravdu jsou, a vyvstane sladká pravda, že i takhle prostou skutečnost je třeba opakovat 500x, ukázat na stovce konkrétních příkladů a pak až se dočkat toho, že pochopí i někteří inteligenčně zdrženliví. Přitom je to tak jednoduché. Jezte jen to, co umíte pojmenovat. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení pořadu probíhalo v Pražském kulinářském institutu na Suchdole. (janekrubes)
  • Pořad získal cenu studentské poroty na Life Sciences Film Festivalu 2012. (gogos)
  • Mezi nejsledovanější epizody prvních dvou řad patří díly o křehčeném mase, olivovém oleji či předraženém nádobí. Tyto epizody měli v roce 2013 na dva miliony shlédnutí. (gogos)

Reklama

Reklama