Reklama

Reklama

Česko na talíři

(pořad)

Obsahy(1)

Obliba pořadů o vaření neklesá, ba spíš naopak, a tak Televize Prima připravila zcela nový pořad o vaření s názvem Česko na talíři. Kromě zajímavých receptů, za jejichž kvalitu odpovídá legenda české gastronomie Jaroslav Sapík, se v něm dozvíte i spoustu dalších informací. Společně s šéfkuchařem Jaroslavem a moderátorkou Danielou Šinkorovou totiž vždy navštívíme nějaký český region a seznámíme vás s jeho specifickými potravinami, zvláštnostmi, zajímavostmi, představíme vám místní farmáře, bylinkáře, pekaře, pivaře, vinaře... Hlavní slovo bude ale mít pan Jaroslav Sapík se svou "pojízdnou" kuchyní. V každém díle nám předvede přípravu tří výtečných pokrmů, na nichž se budou podílet i populární hosté z daného regionu, kteří přinesou i své vlastní recepty. A samozřejmě dojde i na recepty, které si budete moci sami hned po skončení dílu vyzkoušet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, další pořad o vaření, ještě ke všemu paralelně s Babicí! Místo šikovného čisťoulinkého Emanuela, který se snaží, pravda někdy trochu překomplikovaně, vzdělat obtloustlé Čechy, tu máme náves nebo spíš pavlač, kde funí tlustý kuchař a obrací odpadlíky zpět na cibulovo tukovou víru a k tomu sekundují babky jak ze Slunce seno ... Myslela jsem, že ta osvěta ve stylu "i tlustá česká kuchyně může být dobrá" (což je pravda) bude daleko elegantnější a šmrcovnější, ale tohle je fakt humus. No a co dodat k Šinkorové? Je mi jí líto. Potkala jsem se s ní pracovně, když byla na vrcholu slávy a byla moc příjemná, nenafoukaná a odvedla perfektní výkon naživo, což jsem musela uznat i já, která muzikály nesnáším. Pak jí bylo všude moc (ale nevadila mi) a pak zase zmizela. Její křečovitý návrat na scénu tímto způsobem mě ale dost zaskočil, připadá mi, že se snížila na úroveň sereblit vymetajících různé talkshow a trapné vzpomínkové pořady. A překvapuje mě, že jsou lidi celí žhaví - nebo si to naše všechny televize evidentně myslí - nakukovat do soukromí celebrit: jak bydlí a vaří Petra Černocká, přesný to příklad výše uvedené vyčpělé sereblity, mě teda absolutně nezajímá!!! Určitě by to bylo lepší u pana Sapíka v domovské kuchyni s nějakou specialitou. Ale to je jedno, stejně se na to koukat nebudu....Po přečtení komentářů: naprostý souhlas s Fishem, jenom upozorňuji, že lidé 55+ dneska nejsou jenom dechovkáři v teplákách a v zástěře, ale lidi odchovaní bigbítem, kdysi zbožňující Elvise a Bardotku a Rolling Stones a bigbít vůbec, Lorenovou a Mastroianniho, lidi, kteří třeba tepláky nebo propínací zástěru neměli v životě na sobě a to je právě ten problém pořadů pro "seniory", jejich tvůrci to ještě nepochopili! ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Recepty zajímavé, ale když jsem koukal na díl se Skořepovou, kde dvěstěkilový upocený Sapík rval do perličky kilo špeku a pak jí prošpikoval, potřel vrstvou másla a dal na to druhý kilo špeku, tak se mi chtělo zvracet i přesto že vím, že perlička je "sušší". Myslím si, že správný kuchař, který se stravuje jen kvalitním jídlem nemůže takhle vypadat... Možná si řeknete: "co do něj rejpeš frashi dyť seš taky tlustej jako prase".. A já odpovím.. Ano jsem, ale já nemám tolik peněz na to, abych si dopřával ty nejlahodnější jídla, uvarená z nejlepších dostupných surovin... Češi se nepotřebují vyrovnat Americe.... ()

Reklama

Natabar odpad!

všechny recenze uživatele

Krok stranou. Absolutně proti proudu současných pořadů o vaření, kde nejde jen o recept, ale i o trochu šmrncu a zábavy. To Šinkorová nezvládne. Sapík má také charizma měřitelné v záporných číslech. A ti hosté!! Eva a Vašek - to je fakt gól! Celkově je asi značnou ukázkou neschopnosti dramaturgů chtít dnes upoutat pořadem, jehož polovinu tvoří statický pohled na recept a dlouhé vypočítávání ingrediencí. To se sneslo tak před 20lety, dnes je to neudržitelné. (Detaily si každý přece najde na internetových stránkách pořadu.) A když se toto faux pas u téhož receptu opakuje podruhé, to už nelze považovat za nic jiné než za natahování času do požadované stopáže. Tentokrát Prima po řadě úspěšných pořadů o vaření šlápla úplně vedle. Ne-li do h...a. ()

Venus7 

všechny recenze uživatele

Asi ten nejtrapnější pořad o vaření, který jsem kdy viděla. Jeden příklad za všechny - nesympatická Šinkorová s otylým Sapíkem byli kdesi na Moravě (snad Uherské Hradiště) a pod pódiem na vaření bylo asi 10 lidí, a několik jich přineslo svoje vlastní výpěstky nebo to měla být vlastnoručně uvařená jídla, nevím. Do finále se dostal košík jablek (nebo švestek? už nevím) a celer, z něhož ti dva na pódiu vybrali celer a toho, kdo ho donesl, ocenili nějakým dárkovým košem nebo čím. No trapnost nad trapnost. Jednu hvězdičku dávám jen proto, kdyby náhodou nějaká naše televize vytvořila ještě větší zhovadilost než je toto, abych měla rezervu. ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Jarda Sapík je jistojistě velký kulinářský odborník, ale tak možná do rádia, protože vzor zdravě vypadajícího člověka to teda zrovna neni. Někdy se divim, že mezi těma buřtama, co má místo prstů, vůbec něco udrží. A co se týče vaření u "hvězd", tak to vypadá, že ikdyby si společně uvařili hovno, tak si budou stejně blaženě pomlaskávat. Pamatujete Mňam od Izera a jeho slavnou botu nošenou na boso? Škoda, že se teď Zdeněk neobjevuje v televizi, měl by další vděčný námět. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama