Obsahy(1)
Ray Mears a profesor archeobotaniky Gordon Hillman nás provází britskou přírodou, aby ukázali, jakou ohromnou škálu přírodních zdrojů potravin tu můžeme s potřebnými znalostmi nalézt. Úvodní díl se však odehrává v Austrálii, neboť tamní domorodci (lovci-sběrači) demonstrují, jak se naši předci před mnoha tisíci let stravovali. V dalších dílech jsou tyto a další dovednosti uplatňovány v různých prostředích britské přírody. Na pobřeží, v mokřadech či v lese. V pěti dílech se tak dozvídáme, jak tradičními metodami zpracovat různé bobule, rostliny, kořeny, ořechy, houby, ale i mořské plody, ryby či zvěřinu, abychom si na nich pochutnali stejně jako kdysi naši předci. (blitzer)
(více)Recenze (1)
Zajímavý cyklus o divokém jídle, kterým provází Ray Mears a prof. Gordon Hillman. Jelikož jsem to viděl v původním znění bez titulků, tak jsem ne všemu rozuměl, zvlášť pokud šlo o názvy různých rostlin. Nicméně některé z nich šlo poznat, protože rostou i u nás. Což se mi líbilo, protože je možné si tak některé z Rayových pravěkých receptů vyzkoušet (minimálně ten houbovej v posledním díle určitě zkusím ;-) Ale hlavně se mi líbily ty pravěké metody úpravy a přípravy jídel. Sympatické taky bylo, že i když se občas nějaký experiment nevyvedl, tak ho přesto v pořadu ukázali... chybami se člověk učí, že :-) ()
Galerie (6)
Photo © Travel Channel