Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéfkuchaři Andymu směna v jeho restauraci ani nezačala, a už nestíhá. Je poslední pátek před Vánoci, a tak si chce fajnové jídlo dopřát snad každý. Hosteska přijala příliš mnoho rezervací, nespokojený kontrolor šmejdí v kuchyni a do toho všeho má dorazit i Andyho mentor, kuchařská ikona, přicházející bez varování, zato s partnerkou, uznávanou food-kritičkou. Hůř snad být nemůže. Jednozáběrová jízda hektickým večerem začíná… Britský film s famózním Stephenem Grahamem v hlavní roli se žene kupředu nesmlouvavým tempem práce v gastrobyznysu. Trefný ale bude připadat všem, kterým se pod tíhou profesního stresu někdy zavařila hlava. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (352)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Luxusní restaurace, jeden předvánoční večer nabitý rezervacemi k prasknutí a šéfkuchař s tváří Stephena Grahama, který prochází životní i pracovní krizí a vše se mu hroutí pod rukama. A do toho dorazí kontrola z hygieny, jeho kuchařský konkurent, pár problémových hostů a komplikované vztahy na pracovišti začínají bublat na povrch. To vše natočené na jeden záběr s kamerou postupně se zaměřující na jednotlivé zaměstnance. Nenápadný britský kousek sice má občas problémy s tempem a některé postavy a mini zápletky si zasloužily větší prostor, jinak nám ovšem režisér Philip Barantini servíruje hodně hektický výlet do pracovního pekla jedné kuchyně, jenž je díky jednozáběrovému formátu správně intenzivní, vtahující a zkrátka si v něm postavy ani divák na minutu neoddychnou. A do toho výtečný Graham jako sladká třešnička na dortu. Velmi příjemné překvapení. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Poslední týden před Vánoci je stresující téměř pro každého a tento film se zaměřuje na restauraci, která si toho na sebe vzala možná až moc. Celý snímek je natočený jako na jeden záběr, což zvyšuje napětí situace a na mě tato taktika dost fungovala. Podobně jako u 1917. Líbí se mi i to, jak se vám představí všechny postavy během prvních pár vět, a i to je důležité u filmu, který má kolem 90 minut. V hlavní roli zde vystupuje šéfkuchař Andy, který nestíhá nejen v práci, ale i v osobním životě a je ztvárněn skvělým Stephenem Grahamem. Pokud máte chuť na něco kratšího, a přesto dobře fungujícího, Bod varu je přesně film pro vás. 8,5/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takřka všechno, co se může v gastrooboru podělat naservírované v jednom jediném večeru a v jednom jediném záběru. Neskutečná emocionální nálož s potenciálem změnit chování řady debilů. kteří berou personál restaurací jako póvl. I když debil nejspíš debilem zůstane. Stephen Graham neskutečný a po seriál Time má další nezpomenutelný zářez na pažbě, ale zapomínat by se nemělo ani na Vinnette Robinson, která patřila k jednomu z pilířů celého filmu. No a Lewis je zralý na zlatou kameramanskou medaili. S briliantama. 100% ()

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Je kamera na jeden zaber kvuli obzvlastneni nekterych slabych dialogu a prumerneho nedopeceneho pribehu? Atmosferu to ale melo suprovou jen mam pocit, ze limitace kamery na jeden zaber nedovolilo rezii pracovat vic se zvukem, zabery, emocema a samozrejme strihem co by prinesli do filmu vetsi drama a emoce pro nas. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Od začátku to viditelně pod pokličkou vře, hlavní postava není v pohodě a přichází večer - prubířský kámen.. Každý, kdo něco podobného zažil na vlastní kůži, se v tom uvidí a najde.. Pro mě osobně působivé nahlédnutí do kuchyně, baru a hlavinky bloncky.. Není to příjemné pokoukání, ale stojí to za to.. Herci lehce uvěřitelní a zpracování zajímavé.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Původně mělo být v březnu 2020 osm pokusů na natočení – dva za večer během čtyř dnů. A to zrovna, když v Británii eskalovala pandemie covid-19. Po prvním dnu se Stephen Graham s producenty rozhodli, že není bezpečné mít tolik lidí na jednom místě, a tak bylo natáčení omezeno na dva dny a na čtyři pokusy. Třetí pokus se stal výsledným filmem. (Dalfor)
  • Režisér Barantini prozradil, že film byl inspirací z jeho pracovních let, kdy byl zaměstnán v gastronomii, a mnoho z toho, co se ve filmu děje, bylo inspirováno skutečností. (vyfuk)
  • Film měl premiéru 23. srpna 2021 na 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. (UhLee)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno